INSTRUCTIONS FOR SESSION 2023

Fail pelajar

Pendaftaran di sistem Tamhidi

Bahan bantu mengajar

Alat tulis, bahan seni dan projek

Aktiviti dan sambutan majlis

Kemudahan sekolah

Bayaran Bulanan

Pakej 1 (Full Day) :

RM350 (7:00 pagi – 5:30 petang)

Pakej 2 (Half Day) :

RM250 (7:00 pagi – 12:30 petang)

POLISI PEMBAYARAN DAN PEMULANGAN

• Yuran bulanan perlu dibayar dalam tempoh dari 1 sehingga 5 haribulan. (Minggu pertama setiap   bulan).
  • Semua pembayaran boleh dibuat secara pindahan ke akaun bank / CDM (Bank Islam – Alfasoha Academy of Arabic 09010010081616) / tunai / melalui kaedah pembayaran lain yang ada di sini: https://arabic.edu.my/payment-methods/
  • Untuk mendapatkan resit rasmi pembayaran yuran, ibu bapa perlu muat turun resit di student portal di bahagian Fee Invoices.
  • Pendaftaran bagi dua pelajar (adik-beradik) akan mendapat diskaun 10% untuk pelajar kedua.
  • Selepas pembayaran, ibu bapa akan menerima emel pengesahan pembayaran diterima oleh pihak Tamhidi. Untuk melihat atau mencetak resit pembayaran, ibu bapa boleh log in ke student portal di bahagian Payment History.
  • Peringatan (reminder) akan dihantar kepada ibu bapa pada setiap awal bulan sebagai peringatan selama seminggu.
  • Sekiranya pihak ibu bapa mempunyai masalah untuk melaksanakan pembayaran dalam tempoh yang ditetapkan, sila isi Surat Tunjuk Sebab untuk tindakan lanjut bagi masalah berkaitan. (Surat Tunjuk Sebab)
  • Pihak Tamhidi akan menelefon pihak tuan/puan sekiranya gagal membuat sebarang tindakan.
  • Sekiranya pelajar tidak hadir ke Akademi tanpa urusan kecemasan, pembayaran yuran tetap perlu dibayar seperti biasa. Ini kerana Akademi masih beroperasi tetapi pelajar yang gagal untuk menghadirkan diri.

POLISI PEMBAYARAN

POLISI PEMULANGAN

Yuran Pendaftaran (RM 100) tidak akan dipulangkan kerana yuran ini adalah sebagai tempahan slot kemasukan pelajar dan digunakan untuk proses maklumat pelajar ke dalam sistem Tamhidi.

Yuran Tahunan boleh dipulangkan mengikut cara perkiraan ini (Yuran Tahunan / 12 (bulan sesi persekolahan)) x Jumlah bulan kehadiran pelajar = Jumlah potongan) baki akan dikembalikan dalam tempoh 1 – 30 hari.

Pembayaran Yuran Tahunan dikira secara bulanan walaupun kehadiran pelajar tidak penuh pada bulan kemasukan.

**Polisi ini diambil kira sekiranya ibu bapa memaklumkan kepada pihak sekolah tentang keinginan pelajar untuk berhenti belajar dalam jangka masa tidak kurang dari sebulan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami: admin@alfasoha.edu.my

ETIKA PEMAKAIAN

Pelajar Lelaki : Menutup aurat

• Memakai seluar panjang
  • Rambut pendek dan kemas
  • Baju di tuck-in
  • Bersih dan kemas
  •  Memakai kopiah

Pelajar Perempuan  :Menutup aurat

• Memakai  baju lengan panjang dan seluar panjang yang longgar
  • Memakai tudung
  • Bersih dan kemas

PERALATAN YANG PERLU DIBAWA PELAJAR

• Pelajar Full Day
    • Botol air.
    • Berus gigi dan cawan plastik.
    • Baju persalinan (bawa setiap hari).
    • Tuala mandi.
    • Seluar atau kain basahan untuk mandi.
    • Pakaian solat / telekung / sejadah.
    • Alas tidur dan bantal.
    • Sekiranya pelajar membawa bekal, bekas makanan perlu di label nama pelajar.
    • Makanan ringan (jajan) tidak dibenarkan.
    • Semua barang peribadi pelajar (tuala, telekung, sejadah, baju dan seluar, botol air dan lain-lain) perlu di label nama pelajar.

*** Alatan tulis, buku dan pensel warna disediakan.

• Pelajar Half Day
    • Botol air.
    • Sekiranya pelajar membawa bekal, bekas makanan perlu di label nama pelajar.
    • Makanan ringan (jajan) tidak dibenarkan.
    • Semua barang peribadi pelajar harus di label nama pelajar.

*** Alatan tulis, buku dan pensel warna disediakan.

JADUAL DAN MENU MAKANAN

Sarapan pagi : 7:00 pagi – 7:30 pagi

Minum pagi : 9:40 pagi – 10:00 pagi

Makan tengah hari : 12:00 tengah hari – 1:00 petang

Minum petang : 3:30 petang – 3:45 petang

MENU MAKANAN 2022

** Sekiranya pelajar mempunyai alahan atau tidak sesuai dengan menu makanan yang disediakan, ibu bapa boleh menghubungi pihak Tamhidi.

Takwim Tamhidi ALFASOHA

We are following public holiday in our school calendar

Pihak Tamhidi mengikut cuti umum (bukan cuti sekolah) dalam kalender sekolah kami

Open Day : 19 Disember 2021

Hari pertama persekolahan : 03 Januari 2022

Hari terakhir persekolahan : 16 Disember 2022

Ihtifal (Hari Anugerah) : November

Parent – Teacher meeting (Rekod Perkembangan Pelajar) : Once in 4 months

Tarikh terakhir bayaran yuran bulanan : 5hb setiap bulan

DAILY ROUTINE FOR TAMHIDI 2022

*4rd night Project – Every Friday – PBL- Project Based Learning

**Subject exchange every day.

For any inquiries, Please contact us

small_c_popup.png
jompay logo